Terroir

Originalitatea vinurilor produse de BODEGA PIETROASA este dată de impetuozitatea terroir-ului unic în zona Podgoriei Dealu Mare.

Solurile din partea de vest a masivului Dealu Mare au un continut bogat in oxizi de fier, fapt ce le face foarte indicate pentru cultura soiruilor de vinuri rosii.
Soiurile cultivate de catre crama noastra sunt: Feteasca Neagra, Cabernet Sauvignon, Chardonnay, Merlot, Riestling Italian, Sauvignon Blanc, Tamaioasa Romaneasca.
Obtinerea de vinuri aromate este favorizata in aceasta zona deoarece in anumite centre viticole se intalnesc soluri scheletice care au o roca mana la mica adancime si un continut foarte bogat in carbonat de calciu.

Relieful masivului Dealu mare are altitudini la limita dinspre campie ce variaza intre 130-177 m si 460-550m in zona dealurilor mai inalte cu o expozitie predominanta sudica.
Climatul este de tip mediteranean, cu frecvente patrunderi ale maselor de aer cald dinspre sud, sud-vest. Iernile sunt reci si verile sunt calde, dar atenuate cu temperaturi medii anuale in jur de 10 grade C.

Un lucru foarte important in aceasta regiune este si durata medie de stralucire a soarelui pe cer care este de 2150-2200 de ore, determinand astfel un climat deosebit de generos cu strugurii favorizand coacerea.

Cere mai multe informații

Luați legătura cu noi
+40-238-511189